Media Maker tv-sarjan tuottajana

Raimo Siltasen kirjoittaman ja Media Makerin kustantaman Löytöretki Espanjaan -kirjan pohjalta valmistuneen 10-osaisen tv-sarjan Peter Hispaniassa kuvaukset alkoivat jo syksyllä 2013. Viimeinen kuvausmatka Espanjaan tehtiin toukokuussa 2014.

Travelogi-tyyppisessä toteutuksessa MTV3:n valovoimainen uutisankkuri Peter Nyman johdattelee katsojat espanjalaiseen elämänmenoon ja sikäläisten nähtävyyksien äärelle. Paikallisena taustoittajana Peterillä on mukanaan Luisa Gutiérrez Ruiz Suomen Madridin-instituutista. Matkan varrella käydään niin pohjoisen Baskimaan Bilbaossa, juhlivassa Valenciassa kuin Andalusian auringon alla. Luvassa on herkuttelua, historiaa, kulttuuria ja tietenkin myös jalkapalloa.

Kukin jakso on kestoltaan tunnin mittainen. Sarja pyörii MTV3:n pääkanavalla sunnuntaisin klo 17.55-18.55. Pikauusinnat tiistaisin ja keskiviikkoisin. Sarjan nähtyään osa katsojista voi hyvinkin päätyä tekemään oman löytöretkensä Espanjaan perinteisten turistikohteitten ulkopuolelle.

MTV3-kanavalle ohjelman ovat tuottaneet Blue Media Oy ja Media Maker Oy, jonka toimitusjohtaja Raimo Siltanen on toiminut sarjan toisena tuottajana ja käsikirjoittajana. Sarjan pääyhteistyökumppani on Santander Consumer Finance Oy.

Juttu sarjan tekemisestä Suomi-Espanja Seuran lehdessä SES 03/2014.